Värmepumpar och bergvärme

bergvarme

Det går inte att förneka att Sverige har ett ganska tråkigt väder under vinterhalvåret, det är mörkt, blött och framförallt kallt. Att installera bergvärme eller en luftvärmepump är en kostnadseffektivt sätt att värma upp sitt hem på. Vad som är bäst för ditt hem beror lite på din budget samt hur och vart du bor. Om du finner att värmen i din lägenhet inte uppfyller kraven bör du kontakta fastighetsägaren, då det inte är möjligt att installera varken bergvärme eller en luftvärmepump i själva lägenheten. Det är viktigt att se värmepumpen som en investering då den kostar relativt mycket. Men man ska inte stirra sig blind på priset i början, pumpen kan faktiskt sänka värmekostnaderna i ditt hem över 50%.

Bor du i villa och vill införskaffa bergvärme behöver du tillräckligt med tomt och rätt sorts mark för att kunna borra flera längre hål. Hålen varierar mellan 90-200 meter i djup och borras rakt ner i berget. Fördelen med bergvärme över t.ex. en luftvärmepump är att kostnaden i längden blir lägre. Dock krävs det en insats för att utföra själva installationen, bara materialkostnaden kan gå över 100 00 kr. Man brukar säga att man sparar ca 10 000 kr per år, så efter 10 år har du tagit igen investeringen och börjar gå plus för varje kommande år.

Vi som jobbar på Rörmokare Uppsala är certifierade installatörer av värmepumpar och bergvärme. Vi installerar allting korrekt och ser till att dom ger den effekt ni är ute efter. Vi ser även till att ge er garanti och försäkring ifall någonting skulle visa sig att strula. Glöm inte att ni kan applicera ROT-avdraget för våra arbetskostnader, ni kan faktiskt dra av hela arbetskostnaden vid installering av både luftvärmepump och bergvärme, då vi aldrig överskrider 40 000 kr i arbetskostnader.

Om oss
JBM VVS är en mångsidig entreprenad vars kännetecken är prisvärda tjänster och utomstående service. Förutom VVS har vi tjänster inom el, bygg och måleri.

Kontakta oss
Dragarbrunnsgatan 36C
753 20 Uppsala

Telefon: 08-51 51 75 75
E-post: Info@JBM-VVS.se